HARIO v60
Plačiai visame pasaulyje naudojamas paprastas ir teisingas kavos ruošimo instrumentas. Nesvarbu, ar Jūs pradedantysis, ar patyręs baristas, šis būdas negali nepasiteisinti. Piltuvėlio formos įrankiu paruošite puikią filtruotą kavą per kelias minutes sau ar draugų kompanijai. Instrumentui naudojami specialūs filtrai.
Jums reikės
Ruošimo eiga
Pirmas veiksmas
Padėkite stovą ant indo, į kurį ruošite kavą.
Antras veiksmas
Į „Hario V60“ stovelį įdėkite filtriuką, gausiai apipilkite jį karštu vandeniu. Į indą subėgęs vanduo jį sušildys, tik nepamirškite prieš ruošdami kavą to vandens išpilti lauk.
Trečias veiksmas
Pasverkite reikiamą kiekį kavos. Sumalkite stambiai (gerokai stambiau nei plikymui).
Ketvirtas veiksmas
Berkite sumaltą kavą, padarykite nedidelę duobutę centre.
Penktas veiksmas
Į duobutę įpilkite 30–40 ml vandens. Šiam metodui rekomenduojama vandens temperatūra – 94 °C. Palikite kavą pabrinkti 30 sekundžių (angl. preinfusion), naudokite laikmatį.
Šeštas veiksmas
Pilkite likusį vandenį per 3 kartus – po 130–140 ml. Kontroliuokite vandens kiekį bei laiką svarstyklėmis ir laikmačiu. Visa šios kavos ruošimo procedūra turėtų trukti apie 3–4 min.
Septintas veiksmas
Po paskutinio užpylimo nusausėjus kavos paviršiui, išimkite ir išmeskite filtrą su kavos tirščiais.
Aštuntas veiksmas
Kava paruošta!