Dovanos iškart 5-iems. 5 pakuotės po 150gr. pigiau! Ieškoti kavinėse arba ,,Kavos'' skiltyje. 

CHEMEX

Elegantiškas ir brandus būdas paruošti gryną, švarią ir labai aromatingą kavą. Tokią, kokia ji ir yra. Specialūs filtrai yra storesni nei įprasti – dėl jų išvystomas tinkamas kavos filtravimosi greitis, taip pat jie sulaiko nepageidaujamų frakcijų patekimą į puodelį. Paruošimo laikas, priklausomai nuo vandens ir kavos kiekio, gali svyruoti nuo 4 iki 7 minučių.

Jums reikės

Chemex
Chemex filtro
Kavos pupelių
Kavamalės
Svarstyklių
Šaukštelio
Stiklinės

Ruošimo eiga

Pirmas veiksmas

Paruoškite „Chemex“ filtriuką, įstatykite jį į kolbą triguba puse prie snapelio. Filtriuką nuplikykite karštu vandeniu, sudrėkindami jį iki pat viršaus, taip pašalinsite popieriaus skonį. Kai „Chemex“ sušils, išpilkite vandenį per snapelį neišimdami filtro.

Antras veiksmas

Sureguliuokite kavamalę, kad maltų gerokai stambiau nei plikymui. Tada pasverkite reikiamą kiekį kavos – 56 g (ruošiant 800 ml) visai porcijai arba 28 g (ruošiant 400 ml) pusei porcijos.

Trečias veiksmas

Berkite kavą į filtrą, jos centre šaukšteliu padarykite nedidelę duobutę.

Ketvirtas veiksmas

Atlikite pirminį plikymą: į duobutę pilkite nedidelį kiekį vandens – kol apsems visą kavą. Palaukite apie 30 sekundžių. Pastatykite „Chemex“ ant svarstyklių.

Penktas veiksmas

Apie 93 °C temperatūros vandenį pilkite spirale nuo kraštų centro link, palikite porą centimetrų nuo kolbos viršaus, vandeniui nuslūgus, pilkite vėl. Kartokite, kol pasieksite reikiamą svorį – visą porciją (800 g) arba pusę porcijos (400 g).

Šeštas veiksmas

Palaukite, kol kava suvarvės (priklausomai nuo porcijos dydžio – 4–6 minutės). Tirščiams nusausėjus, išimkite ir išmeskite filtrą su kavos tirščiais.

Septintas veiksmas

Pasukite indą – taip aeruosite kavą. Kavą jau galima išpilstyti.